Παράκαμψη της πλοήγησης

ΤΟ ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ | ΔΕΚΑ ΤρικάλωνΤΟ ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ | ΔΕΚΑ Τρικάλων

ΤΟ ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Τρικκαίων (ΔΕΚΑ Τρικάλων), συμμετείχε στην εκδήλωση για τη Δημιουργική απασχόληση παιδιών που έγινε στην Αθήνα, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.) σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) διοργάνωσαν ένα διήμερο πολιτιστικών, δημιουργικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών – και όχι μόνο – δραστηριοτήτων για παιδιά.
Η εκδήλωση με τίτλο Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών έγινε το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Ιουνίου 2013, στην Κεντρική Αυλή, του πολυχώρου «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Για δύο μέρες ο χώρος μετατράπηκε σε ένα μεγάλο «υπαίθριο Κ.Δ.Α.Π.» με τη συμμετοχή παιδιών από τα Κ.Δ.Α.Π. όλης της Ελλάδας, αλλά δόθηκε και η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά που βρέθηκαν εκεί, να περάσουν ευχάριστες και δημιουργικές ώρες στο κέντρο της πόλης.
Παράλληλα, μαζί με τους γονείς που έχουν ανάγκη τις Κοινωνικές αυτές Δομές, μεταδόθηκε και ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το έργο και την σπουδαιότητα των Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α., τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που προσφέρουν στην ελληνική οικογένεια, αλλά και την ανάγκη που έχει προκύψει να γίνουν τάχιστα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξοικονομηθούν έγκαιρα τα κονδύλια που χρειάζονται για την συνέχιση της λειτουργίας τους για τα επόμενα χρόνια μέσω μόνιμων και θεσμοθετημένων Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Η χορωδία του ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» συμμετείχε στην εκδήλωση με λαϊκά και έντεχνα τραγούδια που ερμήνευσε στην κεντρική σκηνή του χώρου Τεχνόπολις. Τα παιδιά συμμετείχαν και σε διάφορες δραστηριότητες - εργαστήρια όπως θεατρικά, εικαστικών κατασκευών, χορευτικών κλπ.
Με την ευκαιρία της εκδρομής στην Αθήνα τα παιδιά με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και γονείς επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης όπου ξεναγήθηκαν στα γλυπτά του Παρθενώνα και παρακολούθησαν την παρουσίαση της ιστορίας της Ακρόπολης των Αθηνών. Ακολούθησε επίσκεψη στο Πλανητάριο όπου παρακολούθησαν την ψηφιακή προβολή «Το Μυστήριο της Ζωής» στην ειδική αίθουσα του θόλου.

Μια ευχάριστη εκδρομή γεμάτη εικόνες, χρώματα, εκπλήξεις και εμπειρίες που τα παιδιά του ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όπως και μέσα από τις πλούσιες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα ΚΔΑΠ της πόλης μας.
Η συμμετοχή των παιδιών των εργαζόμενων και άνεργων μητέρων στα ΚΔΑΠ είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους δικαιούχους του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Πληροφορίες – εγγραφές στα ΚΔΑΠ και στη ΔΕΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – τηλ: 24310 73981.